Van gigantische dinosaurussen tot een King Kong-achtige mega-aap

Gigantische dinosaurus
Met een lengte van zo’n 40 meter en een gewicht dat grofweg overeenkomt met het gewicht van tien Afrikaanse olifanten was P. mayorum een flinke jongen. Alleen het dijbeen van de dinosaurus was al ongeveer net zo lang als een mens en vandaag de dag hebben we dan ook serieus moeite om een museumzaal te vinden waar deze dinosaurus helemaal inpast (zie afbeelding hieronder). De dinosaurus leefde een slordige 100 miljoen jaar geleden in Argentinië en onderhield zijn enorme lijf door heel veel bladeren te eten.

Maar er zijn meer giganten: kijk daarvoor op de website van  Scientias, naar het artikel van Caroline Kraaijvanger

https://www.scientias.nl/giganten-op-aarde-zeven-gigantische-dieren-echt…

Geef een reactie