Een avondje over zand

Spreker
Dimf Kuiperi
Wanneer
11 mrt 2019

De werkgroep mineralogie van de GEA kring Rijnland heeft dinsdag 12 maart veel aandacht besteed aan zand. Wanneer is iets zand. En is er voor de verzamelaar soms een handige indeling te maken. Het onderwerp Zand, ging vooral over:
– wat is een zandkorrel, oorsprong van een korrel, waar zijn zanden, een mogelijke indeling van zanden voor de verzamelaar. Het was een algemeen verhaal, wel ook vanuit de blik van de verzamelaar. Prima bron van informatie is de site van Siim Sep: Sandatlas:

https://www.sandatlas.org

Hierin staat ook een uitvoerige beschrijving van mineralen, die in zand kunnen voorkomen.
Siim Sep verwijst voor het onderwerp vooral naar professionele bronnen als: Pettijohn, F. J., Potter, R. Siever, en weet die info in duidelijke ‘hapklare ‘ brokken te verwoorden.

Geef een reactie