“Atlas van de Onderwereld’ brengt wereld onder onze voeten in kaart

Op de website van de Universiteit van Utrecht én in het NRC van 4-11-2017 lazen wij:
Voor het eerst is de aardmantel wereldwijd en volledig in kaart gebracht. De verantwoordelijke aardwetenschappers van de Universiteit Utrecht noemen het de Atlas van de Onderwereld. Deze atlas helpt wetenschappers te bepalen waar aardplaten die in de afgelopen 250 miljoen jaar van het oppervlak zijn verdwenen in de aardmantel zijn gezonken. Ze publiceren hun resultaten op 19 oktober in Tectonophysics.
Dit boek is waarschijnlijk zeer de moeite waard!!!
Contactpersonen:
Douwe van der Meer, douwevdm@gmail.com
Douwe van Hinsbergen, d.j.j.vanhinsbergen@uu.nl
T: +31 30 253 6712

Zie ook:
http://www.atlas-of-the-underworld.org/

Geef een reactie