Hoe maak je eigenlijk een leefbare planeet?

Spreker
Bernd Andeweg (VU)
Wanneer
4 feb 2017

Wat is nodig voor ‘life as we know it”? Voor zover we voorlopig weten, is Aarde de enige planeet met leven. Om voor een duurzame leefomgeving te (blijven) zorgen, dringt zich dan ook de vraag op: wat zijn belangrijke voorwaarden geweest voor het ontstaan en blijven bestaan van leven op onze planeet? Is onze ‘derde rots van de zon’ uniek? We gaan na wat we wel (en niet) weten van de vroege ontwikkeling van Aarde en vergelijken dat met andere planeten om het belang van verschillen op de ontwikkeling van onze eigen planeet te begrijpen. Want, hoe doe je dat eigenlijk, een bewoonbare planeet bouwen? Op 5 februari 2017 gaf Bernd Andeweg (VU) deze interessante lezing in het kader va de Leidse Winterlezingen. Wil je de presentatie nogmaals zien? Zie de bijlage..

Geef een reactie