Naturalis druk doende de dinsaurus collectie uit te breiden

Afgelopen zomer heeft een team van Naturalis  o.l.v. Anne Schulp, een begin gemaakt van het opgraven van weer een grote vondst van dinosaurus- fossielen. Dit keer gaat het om de een zeer rijke vindplaats in Wyoming, niet eens zo ver van de plek waar in eerste instantie gezocht werd naar de zo begeerde T-rex voor Naturalis maar waaruit maar één bot te voorschijn kwam. Werd eerst nog gedacht aan meer dan één specimen, (drie?? ) gaande de opgraving bleken er maar liefst vijf Triceratops – exemplaren in het gesteente te zitten en wel op een nogal chaotische wijze op elkaar gelegen. Het mag duidelijk zijn dat één graafseizoen van een paar weken lang niet voldoende is om zoiets op voorgeschreven wijze op te graven. Er zullen dus volgend jaar (jaren) nog meer expedities volgen. Alle exemplaren zullen op termijn naar Nederland komen. Dan wacht nog veel prepareerwerk. Aan het prepareren van de eerste T-rex wordt nu hard gewerkt. Belangstelling? Zie ook de Naturalis – site met Blog. en foto’s

http://www.naturalis.nl/nl/over-ons/nieuws/triceratops_expeditie_2015/re…

Geef een reactie