Boren, boorgatmetingen en determinatie

Spreker
Youri Poslawsky
Wanneer
14 apr 2014

Een uitgebreide introductie werd op 15 April gegeven door Youri Poslawsky voor de werkgroep Algemene Geologie over het boren van putten en de verschillende geofysische metingen in het boorgat om de doorboorde gesteentes te determineren. De werking van o.a. boor- en productieplatforms, het boorplan, types boorkoppen en de belangrijke functies van de boorspoeling werden uit de doeken gedaan. Uitleg werd gegeven over het doel en de werking van enkele belangrijke sonderingsmethodes (logging tools). Ten slotte werd de avond afgesloten met de manier waarop de potentiele volumes aan gas of olie in de ondergrond worden berekend en de verschillende economische aspecten die een rol spelen bij het besluit om tot winning over te gaan. 

Geef een reactie