Wie waren de eerste Aboriginals?

Spreker
Paul Storm
Wanneer
12 jan 2013

Het klinkt gek, maar het is mogelijk om van Zuid Afrika naar Oost Java te lopen, zolang de zeespiegel maar niet te hoog staat. In het verleden zijn er momenten geweest dat eilanden zoals Sumatra, Borneo, Java en Bali over land bereikbaar waren. Maar na Bali houdt het echt op. De zee tussen Bali en Australië is te diep om droog te vallen. Australië is vanuit dit perspectief gezien een intrigerend continent. Om Australië te bereiken moeten de voorouders van de huidige Australische Aborigines de zee zijn overgestoken.
Vragen die hierbij een rol spelen gaan over de ouderdom, of de Javamens wel of niet beschouwd moet worden als de voorouder van de Aborigines en hoeveel migratiegolven er zijn geweest. Zo’n 60.000 jaar geleden woonden er al mensen in Australië. Dr. Paul Storm is een bekende naam op het gebied van de menselijke evolutie. In 2009 is zijn boek ‘Korte hoektanden, lange benen en een sexy brein’ verschenen. Hij spreekt vaak voor een breed publiek en staat garant voor een uiterst boeiende lezing!
 

Geef een reactie