Veldwerk moet je doen!

Spreker
Cor Winkler Prins
Wanneer
3 dec 2011

Na een halve eeuw actief en vruchtbaar veldwerk in onder meer het Cantabrisch Gebergte in Spanje heeft dr. Cor Winkler Prins van NCB Naturalis een wereldwijde reputatie opgebouwd. Maar liefst 5 diersoorten zijn naar hem vernoemd. Dat is niet voor niets. In zijn lezing zal Cor ingaan op het grote belang van het doen van veldwerk. Veldwerk inspireert en geeft geologische inzicht. Bijvoorbeeld in stratigrafische correlaties, in de interpretatie van afzettingsmilieus, in de verspreiding van interessante gesteentes en natuurlijk de ontdekking van fossielen van onbekende diersoorten. Maar het levert ook onverwachte en spannende verhalen op, en een breed sociaal netwerk. Cor Winkler Prins zal ook op die aspecten ingaan. Veldwerk is de basis voor creativiteit in de aardwetenschap. Maar zien universiteiten en instituten dat ook, of komt de klad erin?

Geef een reactie