Paleoexcursie 2011: Denemarken

Bij heerlijk weer heeft een wat kleinere groep deelnemers bijzonder prettig kunnen zoeken in N.Jutland. De vondsten waren prima en op ons onderkomen, de camping te Junget, was het  erg  gezellig. Zoals te verwachten, werd een groot aantal zee-egels gevonden. De excursie startte op Hemelvaartsdag met een bezoek aan het Molermuseum in Skarrehage (Mors)  dat echter nog niet open bleek. Geen nood:  in de groeve aldaar werden de eerste visrestanten in de Molerlagen gevonden. Daarna bekeken we in het museum wat er allemaal te halen zou zijn en via een route door erg mooi landelijk voorjaars -Jutland  vervolgden we met het zoeken bij de bekende Hanklit-klif  op N.Mors. De eerste egeltjes:  Echinocorys obliqua  werden op de vloedlijn gevonden en Renate ontdekte zelfs mooie werveltjes op rij! Lees de rest van het verslag…

Geef een reactie