Wetenschapper claimt vondst buitenaards leven

NASA wetenschapper Richard Hoover beweert dat hij sporen van buitenaards leven heeft gevonden. De resten van de op algen lijkende levensvormen zijn gevonden in drie zeldzame koolstofhoudende meteorieten. De bacteriën zijn volgens Hoover in de ruimte ontstaan, omdat de fossielen geen stikstof bevatten. Het stuk is gepubliceerd in het maart-nummer van Journal of Cosmology. Klopt de bewering? Het stuk wordt voorafgegaan door een officiële aankondiging van de hoofdredacteur: ‘We believe Dr. Hoover’s careful analysis provides definitive evidence of ancient microbial life on astral bodies […]. Dr. Richard Hoover is a highly respected scientist and astrobiologist with a prestigious record of accomplishment at NASA. Given the controversial nature of his discovery, we have invited 100 experts […] to review the paper and to offer their critical analysis.’ Lees het artikel met redactioneel commentaar op Journal of Cosmology.

Geef een reactie