De dag dat de Aarde de Maan baarde

Spreker
Wim van Westrenen
Wanneer
9 jan 2010

Na de roemruchte Apollomissies was over de Maan alles wel zo’n beetje bekend. Dacht men. Nu, veertig jaar na de eerste Maanlanding, blijkt dat niets minder waar is. Europa, de Verenigde Staten, Japan, China, en India hebben recent allemaal ruimtemissies naar de Maan gestuurd, en verrassende wetenschappelijke ontdekkingen volgen elkaar in hoog tempo op.

Volgens de gangbare theorie is de Maan ontstaan uit de brokstukken van een van de meest dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis van onze planeet: een gigantische botsing tussen de jonge Aarde en een planeet zo groot als Mars. Van Westrenen toont in zijn lezing aan dat dat zeer onwaarschijnlijk is. Een spectaculair alternatief model, ontwikkeld door dr. Van Westrenen en zijn collega Prof. Rob de Meijer, is aannemelijker. De Maan is volgens dat model rechtstreeks uit de Aarde gevormd door toedoen van een op hol geslagen natuurlijke kernreactor diep in de aardmantel. Het werk van dr. Van Westrenen heeft geleid tot een groot aantal internationale publicaties en staat sterk in de belangstelling. Hij zal tijdens de lezing uiteenzetten waarom zijn model zo krachtig is. Ook bespreekt hij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Maanonderzoek in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie