Gashydraten: Energiebron van de toekomst of broeikasnachtmerrie?

Spreker
Marc de Batist
Wanneer
7 nov 2009

Marc de Batist zal de resultaten presenteren van zijn expeditie die hij afgelopen zomer ondernam naar het onherbergzame, mysterieuze Baikalmeer. Op de bodem van dat meer bevinden zich raadselachtige methaankoepels met een enorme omvang. Niet alleen de wetenschappelijke wereld kijkt rijkhalzend uit naar de resultaten van deze spannende expeditie. De resultaten kunnen veel bredere, maatschappelijke gevolgen hebben. Als het methaan, een uiterst sterk broeikasgas, plotseling zou vrijkomen, dan kan dat binnen zeer korte tijd rampzalige gevolgen hebben voor het klimaat. Of zouden we het methaan kunnen winnen en gebruiken als energiebron voor de toekomst? Prof. De Batist zal zijn spectaculaire bevindingen met u delen.

Geef een reactie