Mineralogieexcursie 2006: Spessart

Vrijdag weer gezond op. Joachim had geen groeves kunnen regelen omdat er veel gewerkt werd. Maar niet getreurd. Dimf en Mark hadden geregeld dat we bij Orthenberg (Vogelsberg) naar binnen mochten. We waren hier lang geleden al eens geweest, maar het is altijd spannend om naar zeolieten te zoeken. Bovendien is de structuur van de basalten met zijn gigantische stervormen blijvend fascinerend. Riet, Karmi en Trudy organiseerden spontaan een “ladies program” door het stadje Orthenberg en het daar gelegen kasteel te bezoeken. (het weer bleef knudde, maar we zouden niet zeuren) In de groeve heb ik Chabasiet, Natroliet, Analciem? en Philipsiet? gevonden. ‘sAvonds toch maar weer eten in het dorp, bediend door een zeer vriendelijke dame met de stem van Hildegard Knef en daarna filosoferen op het bankje. Lees ook de rest van dit verslag!

Geef een reactie